GTD podcast

Valamikor/talán lista, avagy "Mit tegyél, ha nincs energiád?" + GTD képzésen voltunk!

March 08, 2022 Showcast Media Season 2 Episode 26
GTD podcast
Valamikor/talán lista, avagy "Mit tegyél, ha nincs energiád?" + GTD képzésen voltunk!
Show Notes Transcript

Arról beszélgettünk ebben az epizódban, hogy mi történik akkor, amikor elfáradunk.
Annyira, hogy hiába van következő lépés listád, hiába szeretnl hajtani tovább, nem megy. Vagy ha igen, akkor is nyögvenyelősen.

Ilyenkor tud hatalmas segítséget nyújtani a Valamikor/talán lista és még egy tipp, amit a saját tréner képzésünkről hoztunk el, ugyanis pár héttel ezelőtt voltunk tréner képzésen is, hogy már itthon is lehessen majd tartani már Lvl 2-es GTD tréninget, amire eddig még nem volt példa!
Ha érdekel, akkor itt tudsz jelentkezni rá:
https://bit.ly/gtd-lvl2-hamar

Csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkba is: https://bit.ly/hatekony-leszek-fb-csoport

Ha még csak szoftverrel tennéd rendbe a feladataidat, akkor az említett Todoist képzést itt találod:
https://bit.ly/todoist-kepzes

Akit pedig DISC témában ajánlottunk, Marjai Viktor:
https://irodista.hu/

------

💪 A csapat: 💪

Hamar Domonkos, GTD tréner, a Hamar Productivity Consulting ügyvezetője
Hellinger Márton, GTD tréner
Tóth-Czere Péter, GTD tréner, a CoffeeBreak Consulting és a Showcast Media ügynökségek vezetője

👀 Információ: 👀

GTD tréningekről: info@hamar.hu / www.hamar.hu
Podcastről: peter@showcast.tech / www.showcast.tech
Facebook oldalunk: facebook.com/gtdpodcast
YouTube oldalunk: https://www.youtube.com/channel/UCjNSSHGkQPvToOF46K4e7AQ
Ha tetszett, ne tartsd meg magadnak az élményt és oszd meg másokkal is! 😉

❤️ Ha üzenetet küldenél nekünk, akkor ❤️

Küldj egy hangüzenetet a https://www.speakpipe.com/gtd oldalon keresztül!

------

🎙 Mit használunk hogy elkészüljön az adás? 🎙
Mikrofon: Shure SM7B - https://bit.ly/tczpeti-sm7b + Rode PSA1 - https://bit.ly/tczpeti-psa1
Mixer: RODE Rodecaster Pro - https://bit.ly/tczpeti-rodecaster-pro
Kamera: Canon EOS R
Lencse: Sigma 24mm F1.4 ART
Fények: Godox UL 150 + Aputure Lantern, Elgato Keylight Air, Nanoleaf, Philips Hue Play Light
Laptop: Macbook Pro M1 Max
Kontrol: Elgato Streamdeck XL

💡 Szoftverek 💡

Ecamm Live - https://bit.ly/tczpeti-ecammlive
Buzzsprout - https://bit.ly/tczpeti-buzzsprout
Riverside.fm - https://bit.ly/tczpeti-riverside

További információkért keresd fel a www.showcast.tech oldalt!

További információkért keresd fel a www.showcast.tech oldalt!

volt e már olyan helyzetben hogy nem volt hozzá kedved vagy nem tudtad egyáltalán hogy mit kéne csinálni. demotivált és elnyert voltál egész nap egész héten és nem tudtam belekezdeni semmibe. Mindenki volt. Mi is van köztünk olyan majd mindjárt megtapasztaljátok aki saját bevallása szerint most is ilyen állapotban van.

Azonban van olyan amikor. egyszerűen nem működik tovább előre mentalitás és a következő következő lépéslista se segít. De hogy ilyenkor mire érdemes figyelni és fókuszálni na erről beszélni. Marcival 

szeretnél hatékonyabb lenni. Ezt az érzést keresed te is nap mint nap. Akkor jó helyen jársz. Mert amit ezek a srácok művelnek azt neked is hallanod kell.

a Getting Things Done módszertan legtapasztaltabb magyarországi trénerei mesélnek GTDről a legújabb appokról. Kedvenc trükkjeikről a legérdekesebb sztorikról és a nagy megfejtésekről ez a GTD podcast. Tarts velük te is és legyél hatékonyabb. Hétről hétre. 

Az intro alapján gyakorlatilag a nászéjszakáról beszéltél.

igen igen igyekeztem úgy felvezetni, hogy mindenki azt halljon bele enervált 

majd. 

Igen igen azaz rendes szó. én is gondolom hogy ő ennyire fogja megállni a helyébe szerintem kellőképpen motiváló 

az az igazság hogy hasonlít ehhez az élményhez. Hát így van. Nem semmiképpen ne képekben gondolkodjatok. hanem hogy hogy tényleg van ez a fajta ilyen még fizikailag se tudhogy kb.

mozdítani magadat. Tehát hogy van olyan van olyan állapotban vicces amikor azt mondta hogy van közöttünk olyan szentem aki eddig hallgattál minket az ország tudhatott. Biztos hogy automatikusan Domára gondoltunk de most rám gondoltunk. Nyilván itt azért soktényezős a dolog de de én azt látom hogy hogy nemcsak hogy van ilyen de Dehogy.

hogy többször van mint mi tervezzük. 

Elmondhatjuk szerintem azt hogy az elmúlt egy két év alapján inkább többször van az átlagnál mert egyébként én azt gondolom hogy a hullámszerűen visszatérő reflex hogy mindenki elfárad időről időre. De én azt tapasztaltam hogy inkább az elmúlt jön inkább most van az elmúlt egy év már az ilyen szempontból hangsúlyosabb volt hogy gyakrabban tud ilyen sűrű sűrű volt a Szinusz körbe a fáradt fáradt vagyok nem fáradt vagyok részem.

szerintem a gyakorlott gyakorlatok a társadalmunkat most rángatja minden tehát hogy pont a napokban beszélgettünk egy barátommal hogy amíg a Kovid ideje alatt arra álltunk rá hogy mit hogyan lehet az ember önálló. szuverén államok hogyan lássák el a saját belső dolgaikkal az élelmiszerrel az embereiket és a többit.

Gyakorlatilag azt látjuk hogy mindenki próbálta a saját háza táját rendbe tenni addig ez az elmúlt időszak ez kifejezetten arról szól hogy hogyan tudsz másfele nyitni. én azt gondolom hogy ez egy picit. Egyébként ki balanszolta a dolgot tehát én azt látom hogy azért azt a fajta összefogást. Azt én egy hatalmas riszpekt a magyaroknak de igazából nem leptek meg tehát minden ilyen katasztrófahelyzetben a magyarok olyan szinten állnak a helyzet magaslatán és látják egyetem hogy mi az amit segíteni kell és és csak vettünk egy dunai árvizet ami a Margitszigetet ami egy ami egy ami egy közpark Azt védték.

oda sem lehetett feliratkozni annak védelmére annyira megtelt a hely tehát hogy a segítő szándék azt kell mondanom hogy nem tudjátok bárkit kiszedni. Tehát én azt gondolom hogy itt mindenki a maga módján. De mit tett elérted hogy annyira csillagos hatosokat hoz hogy lehet nagyobb tisztelet. úgyhogy szerintem joggal lehetünk magunkra büszkék.

Itt nyilván azért is óriási a kontraszt. mert ugye most oktattak hozzá minket az elmúlt két évben hogy másra nem számíthatsz tartozik hogy ígyt vagyunk együtt és akkor bezártuk magunkat és mindenki más igazából fertőz. Tehát hogy ne menjen oda máshoz Segíteni mert merre merek kaphatott tőle és azt igazából téged veszélyeztet.

Most már az. a 

szöges ellentétét látjuk ez mentálisan irgalmatlanul kimerítő volt az elmúlt két évben. Ki ki rövidebb ki hosszabb ideig bírja egy levegővel. De mindenkinek elfogy időnként és kell kell valamikor föl tud töltődni úgyhogy Alapvetően két témával készültünk. Ehhez kapcsolódóan a mai napra mind a kettőt próbáltuk úgy megragadni a dolgot hogy.

nyilván nem ez a legvidámabb téma amiről lehet beszélni. Mi történik akkor amikor olyan szinten vagy kimerülve hogy már fölkelni sincs kedve. Nevessünk együtt a mai napig. Ez nem ez a műsor de azért azt gondolom hogy mindegyikben meg kell tudniuk találni azt a motiváló pozitív dolgot amivel ezeken át lehet rendelni a lehető leggyorsabban.

Nincs kapcsoló a hangját hallhatja de lehet rövidíteni ezen az úton és nekünk két olyan impulzusunk volt. Azt beszéltük Marci hogy a háttérben. két impulzusunk volt az elmúlt időben ami kifejezetten motiváló volt vagy az ilyen helyzetekben hogyan tudunk továbblendülni. Ez lenne az a két dolog amiről ma beszélnek az egyik ami még olyan szinten nem.

volt publikálva sehol hogy tök friss a hír hogy jó ügy mi már többször voltunk a GTV nek a leveleket teszt tréningjén és mind a ketten már már jó pár éve oktattuk az első szintű anyagot de most két hete a felvételhez képest két héttel ezelőtt voltunk azon a képzésen ahol azt tanultuk meg hogy hogyan kell oktatni a GTV nek a következő Level 2 es anyagát ami szerintem ebben a szituban kifejezett.

fontos és azt beszéltük hogy azért mert a levelet GYES tréninget amire amihez képzést eddig bárki itthon kaphatott magyar nyelven az arról szól hogy legyen egy nagyon nagyon nagyon nagyon stabil alapod amivel minden nap fölkelsz és tudod hogy mit kell csinálnak hogy mit mit szeretnél csinálni mi felé halad.

és ez a hétköznapoknak a stabil alapja és ehhez van egy van egy következő szint amikor arról beszéltünk most a tréningen meg jó hogy ha volt már valaki angol nyelven ilyen képzésen akkor akkor tudja hogy egy egy lépéssel hátrébb megy az egésztől és egy picivel magasabb szintről próbáljuk meg az összes.

mozzanatát az életünk megfigyelni úgy hogy ezt nekem a lehető legjobbkor jött hogy erről iszonyatosan sokat tudtunk beszélni trénerek együtt egy olyan mester trénerrel akit aki aki meg ezt már már viszonylag régóta oktatja ráadásul tehát hogy ebbe a témába is nyakig benne van. Ez volt az egyik és ebbe bele is vágunk szerintem a másik pedig az hogy hogyan lehet magunkat.

nagyon finoman és nagyon érzékenyen motiválni arra hogy miért is akarunk mindennap fölkelni és továbbhaladni s ezzel kapcsolatban pedig az egyetemleges és mindenki által használt jól bevált a következő lépéslista lesz külön kiemelve ez pedig nem más mint a valamikor talán. a soha nem kötelező de mindig nagyon jó listaelemek tárháza úgyhogy ez lenne a mai Király 

és a mai közközben én fogom képviselni azokat akiknek erre semmi energiájuk nincsen de még kedvük sincsen hozzá.

Mitehát hogy a fontos hogy. akármeddig tanulmányozhatod az energiaszint. Az így itt teljes de rendre összefügg ezekkel a dolgokkal tehát hogy nem tudna abban az állapotba kerülni hogy látjátok a legmagasabb szinteken is el tud fáradni az ember és tud teljesen irracionálisan viselkedni. Itt tényleg arról van szó hogy amit mi most itt beszélgetünk az valójában akkor lehetőség amikor van némi akaraterő de arra hogy ebből kija amiben ez az egész dolog segít az az hogy.

amikor végre akaraterőt van akkor már nemcsak nem tervezned kell hanem csak ránézed arra a listára amit te írtál és azon gondolkodni hogy ezek közül mit válasszak ki. Csak most nem egy ilyen ideálisnak tűnő vádaskodás adást szeretnénk összehozni ami arról szól hogy hogy helló ha most nem vagy képes tervezni akkor igazából.

hát valami gond van veled. Teljesen természetes amikor az ember azt érzi hogy most semért nincs energiája. Egyébként az alváshoz ilyen hogy az ember azt mondja hogy oké most vagyunk kell tankolni. Hiába lehetnek óriási terveit hiába lehet a legdrágább autót ha nincsen üzemanyag nem tud sehova menni.

Tehát itt ezt a fajta tankolást próbáljuk hogy Aki nem szeret kiállni a benzinkutakra de most. most gondold át és most egy kicsit állják ki kicsit tankolni egy kávét és akár negyed órát aludtál és ehhez továbbjuthat. Ez mind mind kettő eleme ennek az egésznek tehát nem mindig azt tanítjuk hogy ti folyamatosan meneteljetek és ha máshogy nem akkor is egy egy lépést legalább megtéve mert ez a küzdelem ez nagyon szép de igenis vannak ebben megállok.

Azt viszont igen hogy a cégünk felé kanyarodjunk. Igazándiból. Kiváncsi vagyok neked az a személyes véleményedre hogy rád hozhatott nekem eléggé negatív volt tehát hogy majd jön át én bánom a túl pozitív oldalt képviselő most majd azt ahogy beszéltük már korábban így egymás között hogy a Level egyes tréninget már én nem tudom hányszor oktattuk rá.

fejenként sem de hogy együtt aztán meg pláne nem látjuk hogy az tényleg beleivódott már a mindennapjaimba is hogy volt bennem egy igény hogy szeretném szeretném jobban látni azt hogy mit csinálok mindent elsegített a kettes és hogy olyan fáradtságból kilábaló időszakomnak a végén jött a tréning de nem azt mondom egyébként egy kis zárójeles rész hogy amikor éppen jött ki a fáradtságból és mindennap vért még azért küzdeni kell.

akkor bedob a duma egy olyan bombát a képbe hogy jó akkor jövő héten akkor három napot kérlek szedje ki a naptáradból mert tréningre megyünk. Azért azt hihette azt a kihívást. Hát nem aludtam sírva de igazándiból megvolt az a szenvedés előtte nem újkeleten levő hét után nem értem hogy ezt hogy fogom túlélni ennyi ennyi meló van ami egyébként minden nap nálam mondhatni azért ilyen szempont volt egy este de tíz témát.

iszonyatosan feltöltött a tréning maga meg a leveleket testén amit hallgatóként nem tud hogya ilyenkor a trénernek az oktatás és a betanítása úgy zajlik hogy az első etap az pontosan az amit egy tréning résztvevő kap. Pontosan megkapjuk ugyanazt a tréninget mint amit mi oktatunk mert hát azzal kezdjük hogy mi tréning részeként meghallgatjuk az anyagot és utána átbeszéljük nagyon nagyon sok órán keresztül nem tetsző jelenetet hogy.

Onnan indultunk hogy kaptunk egy Level 2 es tréninget megint és az ilyen energiafeltöltő volt és amikor elkezdtünk beszélni trénerként hogy mi miért van menve az egészbe hogyan adjuk át mit érdemes beszélgetni hogyan érdemes erről beszélgetni milyen témákat dobjunk majd be a tréningen. Na ott akadt be nekem egy egy két dolog a nagyon a Train Level 2 es tréningről nem is úgy hogyt.

igen ezt mondom én is átfogóan szeretnék már most beszélni mert a katona nem fosztanám meg a dogmát nehogy a neve a 2 es tréningbeszámolón ne legyen itt úgyhogy most nem kifejezetten arról van szó ez csak egy ilyen általános jó hír hogy ez tök Friss infó és ész lehet majd jönni most már tréningre nem 2 eső is itthon és ez tök őszintén szerintem nagyon szuper a ha ki kell emelnem egy dolgot ami ami rám a legnagyobb hatással volt a tréningen.

ez a természetes tervezési modellnek nevezett folyamat ami ha megvan valakinek a könyve évkönyv akkor benne van tehát hogy nem egy nem egy újonnan kitalált valami hanem a könyvből a kifejezetten nehezebb elméleti dolgok vannak ugye már a 2 es tréning bátrak és a természet természetes tervezési modell az egyik ilyen.

na az nekem nagyon nagyon szöget ütött a fejem és úgy voltam vele. hogy átnéztem a projekteimet meg a fölmega meg a terveimet ez alapján és sokkal máshogy értékeltem egy csomó projektet az alapján hogy a természetes tervezési modell szerint átnéztem őket mert a természetes tervezési modellről csak egy pár gondolat hogy a hallgatók képbe tud helyezni magát.

Alapvetően öt részből áll maga a modell. van egy miért fázis amikor a célját határozzuk meg az egésznek van egy egy ilyen nyersen megfogalmazott sikercélja hogy mi az amit el akarok egyáltalán érni. Ez a víziója az egésznek és a kör után elkezdünk ötletelni azon hogy hogyan lehet a projektet megvalósítani.

Utána rendszerezzük hogy akkor mi is lesz pontosan a projektnek a kivitelezése és utána meghatározzuk a konkrét következő lépéseket amik elvisznek a célhoz. Ez az öt lépés az ami a természetes tervezési modellt adja. ha esetleg valamit rosszul mondok. Ay persze csak adásonként kérje ki hogy ne lássák senkitől.

Köszönjük jól van ami ami ugye az alapgondolat ebben az hogy hogyan szocializáltak minket vele mi milyen hatékony projekttervezés. Alapvetően arra vagyunk szocializálhogy ha hallgatóként felteszed magadnak a kérdést találsz valami témát amit ki akart dolgozni. akkor az első dolog amit amit elkezdesz kidolgozni majd ha a kérdés az az hogy na ezt a projektet hogyan oldjuk meg akkor az első dolog amit elkezdesz ugye kidolgozni azt hogy mik a konkrét következő lépések amiket meg kell tentegyek azért hogy ez a projekt kész legyen.

tehát az öt lépésből gyakorlatilag hármat levágunk az első hármat amik úgy igazándiban az ilyen mentális dolgokat rakják az egész projekt mögé. Hát az hogy miért akarom megcsinálni mit akarok pontosan elérni mik a lehetőségek ezeken nem gondolkozunk hanem azonnal elkezdjük kidolgozni a projekt első lépés.

ez a lépés az harmadik lépéshez és akkor így gyakorlatilag az utolsó kettővel foglalkozunk egyben. érdekes 

volt hogy amikorra amikor a tréningen erről szó esett akkor tényleg az volt hogy de hát miért is csodálkoznánk ezen hiszen gyakorlatilag az iskolában így tanítottak nekünk tehát hogy Abaz éledtek le pontosan így működik hogy van egy probléma de úgy tudsz erre jól reagálni.

ha fogod magát a problémát nem kérdezősködsz nem tervezget hanem azt mondod oké ezt minél gyorsabban zárjuk le és feldobott a lehetőségeket feldobod a megoldási javaslataira keresel rá forrást keressen rá embert neki ültök meg csináljátok tök ideális egyetlen esetben nem működik. Ha ez az ötlet. vagy több különböző ötlet üti egymást tehát vagy az az ötlet amit te kitaláltam elsőre az nem működik tehát egyvalamiben kivitelezhetetlen nincs forrás nincs rá ember stb..

A másik az amikor ugye több jó ötlet is üti egymást hogy azok közül hogy dönteni de hogy ez vagy csináld jól tehát hogy van ez a természetes tervezési modell amire azt mondod hogy az agyad azt mondja hogy. éhes vagyok akkor nyilván arra az a válasz hogy enni kell. Nem kell az hogy miért. Meg hogy meg hogy milyen célokat képzelt el tehát hogy nem ott tervezel ahol ahol már megvan a csapatban folyamatosan.

Ha van egy nyaralód akkor azt nem kell minden egyes alkalommal áttervezni hogy akkor mit hiszel hogy viszel hogy be valószínűleg odavan szép lassan egyben be berendezkedtél lesz itt egy ilyen új téma felmerülése. Nagyon érdekes az hogy hogy hogyan állsz neki egy ilyen témának és nem része még egy.

Nagyon király eszköz csak előtte föl kell állítani a keretrendszert amin aztán át szórod és aztán utána a szűrt ötleteket már tudod hasznosítani. és akkor így nekimenni annak hogy ez egy jó 

megoldás igen nagyokként ami vicces volt nekem az az hír amikor erről beszélgettünk a Q volt egy ilyen iszonyatosan nagy áthallásom a számon színe féle.

kezd mindig a mi értelme típusú gondolathoz hogy neki van azon a fának hogy az az első dolgom de aztán az is de konkrétan pontosan ugyanezért. Tehát hogy én kitalálhatok 36 el Riót hogy hogyan lehet valamit meg megoldani és utána csoportosíthatom őket és megtervezhetem a tökéletes projektet. De ha arra nincsen foga sem hogy ebben mi a túróért akarom csinálni akkor nem leszek abban motivált hogy megcsinálja.

az biztos hogy akkor így egy ideig uralta hozzáállással megy végig rajta az 

ember. Illetve egy nagyon komoly kapcsolódás van egyébként az agilis módszertanhoz ahol egyébként arról szó hogy ott is próbál minél több visszajelzést kapni tehát ne elsőre durran csak be a nagy ötlet adat és akkor gyakorlatilag vízesésszerű módon végigvezesse a folyamatot és akkor meg hogy aztán kiderül róla hogy ebből lett e valami vagy sem hanem az előtervezés ne javasoljuk azt hogy adjál magadnak ilyen visszamérési pontokat és valójában ez a visszamérési pont ez igazából.

magával a természetes tervezési modellel több dolgot is meghatározunk mert nemcsak a célt meg úgymond a keretrendszert határozzuk meg hanem egy ilyen víziót teszünk mögé hogy egyáltalán mi az amit tenni akarunk és valójában már megvan a vízióódnak a kereted akkor ezek az ötletek baromi gyorsan föl fognak akadni a rendszeren ha nem szolgálják.

Ami magát a teljes célt tehát ha mondjuk bevezet egy új terméket vagy mittudomén valami új. a szokást akart kialakítani Monte Dolce to Diéta. Ha arra nekiállsz de közben tudod hogy a koleszterinnel de baj van akkor hiába a tök jó ötletnek tűnik hogy jókor utazunk a kúthoz. Jó ha tetszik az menjen. Igen ám nem csak a koleszterint úgy feltolja hogy aki erre viszont érzékeny annak annak komoly bajai lesznek belőle ezeket előre vizsgálni kell.

Nyilván ez egy egyértelmű történet ezzel kapcsolatban a témában tehát azt ezeketre úgymond vannak már mérések tehát ő más is csinálta egyszerűen csak követjük őket. Itt ezekben a témákban egy cégnél egy új bevezetést termékbevezetésde legyen szó akár egy házvásárlásról ahol egyébként ezt meg tudod tenni hogy na akkor milyen házat vegyünk jó akkor ez a terület meg ehhez meg ehhez meg ez előbb utóbb a sok információ annyira összefogtolulni hogy ilyen hogy ilyen tölcsérszerű módon beszorul és egy szoba nem fog átadni rajta semmiből rájön hogy annyira fakóbb csak az opció.

hogy ez abból nem tud választani közülük és te előre föl fölvázolt gyakorlatilag ésszerű kiválasztási szempontokat. Márpedig az hogyi miért akarok én házat venni és akkor jön az hogy oké. Ez tehát azért meg ezért meg ezért gyereknek legyen külön szoba élettér legyen legyen egy kert stb. és innentől kezdve ez már egy rakás dolgot meghatároz.

tehát hogy igazából nem az a baj hogy most itt visszatartjuk a brainstormingot vagy ezt a hogyant hogy most mégsem a Megy beszélni róla miért tervezzük már megint hanem arról szól hogy hogyan építve hogy esetleg később is bejön egy új ötlet vagy egy ajánlat akkor ezen csak baromi gyorsan légszűrő és ha átmegy rajta akkor megnézed ha nem akkor köszönöm szépen nézek 

tovább.

Egyébként itt nagyon nagyon fontos az hogy ezt érdemes ezért két szempontból nézni és itt van az amikor szerintem a. a személyiségek teljes tárháza megtalálja magának fontos és tetsző részét a dolognak mert a kettő vontam az egészet. Az hogy ha én meghatározza a célját meg úgy nagyjából azt a víziót hogy hogy néz ki az amikor ez sikerült.

Nem pontosan meghatározva de hogy ha azt mondom hogy ezt a projektet meg akarom csinálni és azt mondom hogy akkor lesz kész hogyha ez történt akkor ez bőven elég. De ezzel a kettővel gyakorlatilag. és utána hogyha ezt a brainstormingalatt úgy bontom ki hogy már ezzel tisztába vagyok akkor ugye nyilván az eredmény más lesz.

Panamanap pragmatikusan pirosas kékes embertömeg. Aki szereti azt hogyhogy ennek van egy van egy jól definiált vizuálisan látható célja ami ami racionálisan megindokolja hogy miért akarom ezt a projektet megcsinálni tehát hogy van egy van egy földhözragadtabb része hogy igen ez azért lesz jó mert ez és ez fog történni és így és így hatékonyabb lesz mint egyébként lehetett.

Van egy ilyen vonal benne de szerintem és ezt két személyiségtípustól sokkal fontosabb a másik fele a dolognak hogy hogy. irgalmatlan mennyiségű energiával lelkesedéssel tudod feltölteni saját magadat vagy egyszerűen látod hogy mit miért csinálsz. tehát azt hogy menj ki az erdőbe fát venni az elsőt se vágom ki és már fáj mindenem de ha tudom hogy a végén abból egy ház lesz nekem meg a családomnak meg a szeretteimnek akkor nyilván elviselem azt hogy fáj és nem is nem fáj annyira.

ezáltal 

beszélünk erről a díszekről. Ha nem foglalkozunk kéne a bocsánat aki aki aki nem tudja hogy melyik mi a szín és hogyan működik de az az igazság hogy annyira nem bonyolult ami nekem amiért nagyon szeretem a sebezhető marad miért szeretem annyira diszkanalízist. most elmondom akkor is hiszen 

hetvennégy 

fős mintán definiál négy négy fő négy színt definiál és négy különböző nem nem embertípus hanem igazából ilyen viselkedési sémák és valójában kéttengelytengely osztja fel a négy színt az egyik az extrovertált introvertált tehát ilyen társaságkedvelő vagy inkább inkább én befordultam vagy pedig tényleg a társadalom felé nyit.

nem nyitottabb hanem utazik társaságkedvelők és van a másik fele az a feladatorientált és a humánorientált tehát hogy gyakorlatilag ez inkább az az az embert a jellemet nézi a másik pedig inkább a teljesítményt vagy a. avagy a feladatokra összpontosít és amit én tud a tréning során rájöjjek hogy igazából egyik színen sincsen baj sőt minden egyes munkafolyamatba akár családba is tök jól megtalálja mindenki a helyét hagyom hogy ha jól keresi és.

igazából a pirosok azok akik gyakorlatilag extrovertáltak és feladatorientáltak tehát ők azok akik kicsit ilyen. Ha egy ilyen túráról van szó vagy egy ilyen falkáról akkor ők azok akik elől mennek és machetével csapják a liánt és ők határozzák ők írják ki az utat. Először a. a kék színű aki a közvetlen mellette van tehát igazából introvertált de ugyanúgy feladatorientált kicsit elemzők típusú jellemű emberek ezek gyakorlatilag azok akik mögött állnak egy térképpel és vagy rajzolják a térképet hogy éppen merre Mennek mert ők szeretnek adminisztrálni és igazából ők számokból értenek és az ami igazából őket.

Tehát így egy rendszerben gondolkodnak. Aztán vannak a zöldek akik igazából ott vannak végig a. kb. a fősodorban ők azok akik akik rettentő megbízható katonák és és ha megvan a bizalom akkor nagyon jó barátok. Ez ugye introvertált és humánorientált. Tehát hogy emberi kapcsolatokat kedvelők de igazából nincs tehát hogy így egy nincsen annyi sok kapcsolatuk de azok viszont nagyon mélyek és ez egy munkavégzés szempontból rendkívül lojális embereket eredményez.

viszont a sárgák. Hát igen én is vidéken főként sárgának hívom magam de kevésbé vagyok ilyen turbulens. A sárga pedig az az hogy hogy hogy extrovertált de humánorientált tehát hogy gyűljön kicsit ilyen kampányfőnök meg ilyen meg én a haverkodós de igazából igyekszik összetartani a csapatot én hajnalban falkában legutolsó emberként képzelné el tehát hogy ő az aki igazából neki aztán tök mindegy hogy merre megyünk csak mindenki odaérjen.

tehát így egy egységbe megyünk oda és igazából a megfigyeltek akkor annak a teljes sornak megvan a funkciója hogy melyik kire hogyan vigyáz. Tehát hogy nem tudjuk elmondani azt hogy valamelyik kevesebb lenne mint amint a másik jellem. Az igaz hogy mindegyiknek megvan a saját maga előnye hátránya. Amit hozunk magunkkal és a többi de itt jön a diszkanalízis legnagyobb zsenialitása amit én mindig hangoztatok hogy négy szín definiál.

de szigorúan nem. Négy típusú embert definiál tehát bármelyik bárki elhelyezi magát ezen a síkon. Ez átfedés mind a négy szint fölött. Ha valaki csak két színt látva csak ott van vagy csak az egyik oldal vagy csak az egyik fele ennek a négy színpalettának mátrixnak akkor ez gyakorlatilag pszichológiai eset.

Ha valaki nyersen. Egyértelműen csak egy szín a pszichiátriai eset tehát. Azzal hogy őt és Sarát hogy hogy az tetszik e be annyira hogy sarkost de aztán megmondja hogy gyerekek ez itt sarkosítva van ám. Tehát ha az utazás jellemzően húzód. Amit amit ezek tudnak akkor igazából ott a t érdemes lenne elgondolkodni mert ezek nem feltétlen csak pozitívak vagy nem biztos hogy ez harmóniában van és ugye ez a szín igazából ez a négyzet ami a színeket felöleli.

Ezek ugye mozognak azon a skálán ami ilyen jellemű e főként vagy. Ezért egy kicsit nem szerencsés az a fajta ilyen ingyenesilyen kicsit ilyen felszínes a diszkanalízisek ahol ahol még a listát és akkor kidobja hogy te kik vagy. te meg sárga vagy mert pont ez az analízis a diszkanalízis lényege hogy nem csak egy szín vagy de a túlnyomó többséget nyilván megmutatja de még annak is vannak olyan vetületei hogy Nyugalmi állapotban hagyd meg stresszhelyzetben hogyan viselkedsz.

S lám például a sárga Nyugalmi állapotban tök működik a stresszhelyzetben viszont nagyon nem. jó. Erről most még azt gondolom hogy ha Petinek nincsen hozzáfűznivalód én csak ezt elmondtam de ez 

egészít ki fejezem be. Annyival annyival szállnék bele hogy tök egyetértek azzal hogy ez ne menj ilyen vagy vagylagos dolog pont egy szegy hónappal ezelőtt volt az hogy megcsináltam egy ilyen tesztet hogy uszodakomplexumt és még emlékszem a két évvel ezelőtt kiadta ki.

de sárga is tehát hogy valamilyen lehetetlen átmenet a kettő között. Ahányszor ábrázolva van egyébként amolyan 2002 es márciusban akkor mindig is régen az átellenes oldalon van a kék vagy a sárga tehát pont így egymástól legtávolabb eső kb. esik és közös akkor most ha egy hónappal ezelőtt például megcsináltam újra a tesztet és azt kia kék piros elvi síkon látom az okát ezt nyilván azóta két nagyon intenzív vállalkozói év van mögötte ami úgy.

az emberbe határozottságot céltudatosságot nevel de nyilván elkezdtem aggódni hogy akkor ezzel most elkezdtem legyilkolni a bennem harminc sok évig fenntartott és életben tartó de gyermeki énemet de nem. csak csak mellé felnőtt egy felnőtt mert nemi igazándiból ezt így értelmeztem egy ajánlást adnék még neked hallgatóként hogy ha érdekel ez a teszt akkor én legutóbb a Marjai Viktornak az a tesztjét csináltam meg őt megtaláljátok az irodista.hu n és azon gondolkoztam hogy a diszkós vonalba egyébként áldozhatnánk egy teljes epizódot is úgy hogy veletek szívesen beszélgetni mert felhívásnakül.

és várunk szeretettel engem nagyon izgat ez a téma 

úgyhogy ennek fogunk még áldozni tovább addig ott az ő oldalán megtaláljátok majd a tesztet pontosabban is fejből nem tudom hogy hol van de de az ő csinálta meg legutóbb és nekem tökre tetszett mert elég alapos és átfogó a jó. úgyhogy igen. Ezt mindenképpen amúgy a tervezési fázisban is figyelembe kell venni és azért jó ez néha ha tudod magadról.

hogy neked mi az ami fontos nekem képként sokkal fontosabb az hogy így tényleg lássam a tervet. Tehát a luptett lássam előre mert akkor akkor sokkal nagyobb hittel meg lelkesedéssel tudok egy projektbe belemenni hogy ha úgy látom hogy márpedig ott le van írva hogy ennek sikerülnie kell. Nyilván.

fenntartva azt hogy bármikor bárki körül keresztülhúzhatja a számításainkat. Az elmúlt szerintem egy hét és az elmúlt két évben erre tökéletesen jó példát tudnak venni hogy hogyan lehet keresztülhúzta számításokat de de akkor is ha van egy terv sokkal stabilabbá teszi nekem a dolgát hogy nekem ez a logikus énemet.

Ezt nagyon jól kiszolgálja a természetes tervezési modell. és visszakanyarodva az alapgondolatunkhoz. Azért csináltuk meg ezt minden egyes projekttel. Nincs nincsen semmi varázslat mögötte tehát nyilván a tréningen erre szánunk fél órát egy órát plusz még a kor gyakorlatát hogy egy tetemesebb időt ott egy tréning keretében erre lehet áldozni de ne várjatok el a tréningek tehát hogy egyszerűen tényleg azzal ha van egy fontos projekt az életetekben.

amit ma akartok csinálni. Kezdjetek azzal hogy két kérdésemet próbáljátok megtalálni a válasz is elválaszt és elgondolkoztak rajta hogy egyetemére akarom megcsinálni meg akarom csinálni. és ha kész van akkor hogy fogalmaznátok meg egy mondatban hogy mi az hogy kész. Tehát hogy mi az az állapot mi az az eredmény amitől azt mondom hogy kész van és már teljesen más lesz a motiváltság.

A projekt kivitelezésével kapcsolatban. amúgy a fáradtság az enerváltság időszakában irgalmatlanul tehát még fontosabb mint bármikor máskor. Hogyhogy Legyen egy kapaszkodóm amivel motiválom magamat ha tudom hogy ez a projekt nekem fontos és hogy jó eredményt fogadni. Akkor mi van harapnak is képes vagyok felkelni hogy csináljak valamit úgyhogy ez az egyik a másik szerintem tovább kanyardhatunk a következő témára ha ha egyet értesz.

abszolút együtt egy majdnem fél mondatot még hadd tegyem bocs neve volt egy nagyon nagy becsípődésem ami egyébként nem Level 2 es szintű dolog de ott ott ütött be talán pont egy kérdésre lett válasz és bárki aki mostült a GTD vel és gondolkodik és csinálja és hasonlóan hasonló hozzám és azt mondja hogy addig nem kezdek neki még nem találok egy tökéletes rendszert annak csak azt tudom javasolni hogy hogy azért kezdj el bármit mert.

ez lehet ez az üzenetem legnagyobb Hollywood elkezdte elni a hangsúly a tényleg bármikor újra lehet kezdeni tehát azt hogy átmásold a projekteket újra leírod. Van valami felszabadító ha azt érzed hogy oké. Most egy kicsit itt most rendetlenség van. Tehát amikor egy szekrényben rendetlenség van csináltad azt hogy kiszaladt belőle azokat a dolgokat meg egyesévelendőket.

De amikor nagytakarítás van akkor lepucolsz róla mindent és aztán egyesével pakol oda vissza. ez egyértelműen lehet olyan helyzetben is amikor amikor új szekrényt veszel hozzá juthatok új rendszere és költöztetheted a tőzsdét de a meglévőben isja a megtakarítást egy jó picit tegyük félre legyen valamikor talán az összes többi mostani projektem amit csinálunk egy teljesen nullás el besöprést higgyétek el ha benne van a kezdetekben úgymond a GT de napi szinten igazából.

nem nagyon fog problémát okozni az hogy kezdjetek egy újat. Lehet hogy azért kezdjetek azért legyenek bátrak egy csapatban nyugodtan mert ha valami esetleg nem szimpatikus vagy valami funkcióra előbb utóbb igény lesz. tényleg mondom hogy annyira és ez egy nagyon vakmerő lépés a maga értékétől hogy annyira egyszerű alapokon nyugszik hogy emiatt baromi egyszerű felépíteni egy rendszert.

Ha tudod az ezeket az apróbb irányokat illetve trükköket meg szempontokat amik alapján fel kell építeni úgy hogy a paraszt szó abszolút Arra bátorítalak hogy ha nincs is tökéletes rendszered gondolkodjál azon hogy most ez jó vagy esetleg mi az ami rátalál. perszehez kell majd idő de valójában az hogy ha most el akarod kezdeni és azt mondod h még nem találtam meg a tökéletes rendszert akkor csak azt mondom hogy figyelj.

úgy nem is volt hogy ha nem keresed és azt hittem kezd gyakorolni és aztán föl fog jönni ez igen jó oké nagyon jó a bűvös de nem lehet. Mondjuk nem lett bárki másra átruházni dolgokat hogy nehéz jó akkor nézzünk egy másik appot. Jó de el drágaokig semmi gond. Nézzünk egy olyat ami működhet és a többi.

és végül ki fogjuk adni egy olyan ponton ahol még hoznod kell kompromisszumot. De már azt mondod hogy oké a mostani funkcióra tökéletesen elég legyen. 

én ezt a szót átérzem és átéltem tehát hogy nekem volt egy olyan időszak amikor körbejártam az összes applikációt hogy megtaláljam a tökéleteset és a vicc az volt hogy és itt abszolút csak az én személyes preferenciáim a lényegesek ezen a ponton én mindig visszatértem a tudóihez tehát az volt az a bázis.

ami életben tartott mindennap és utána elkalandoztam a többi független programot megnézni az EP meg nézd meg a szaftos dolgokat megnézni meg az összesen nyílt forráskódú cuccot ami van még a tudós mellett és mindig visszakanyarodtam és irgalmatlan mennyiségű meló egyébként pakolni az egyikből a másikba de azt se felejtsük el hogy ez egy stressz kettő idő amíg átköltöztetem az életemet egyik programból a másikba még akkor is ha azt hallom hogy tabula rázza.

és amit mondta hogy félreteszek most mindent és kegyelmes söprést és a kora alapján dolgozom ki. Az is sok időbe telik ha elégedett vagy a rendszerrel akkor nem kell másikat keresnek mert nem volt egy másfél évem mire rájöttem már már bebizonyítottam magamnak hogy ez tényleg ez minden szempontból kielégítő az én saját igényeim van benne játék jól néz ki.

Kézre intelligens tehát hogy így. szép 

egyébként ha azon gondolkodtam hogy mit jelenthet a tabula rasa. én is rákerestem és azt jelenti hogy tiszta lappal

művén azt is próbálgattam hogy a kettőt akkor nem költöztem volna majd az egyikbe elkezdtem föl kidolgozni nulláról az új projekteket oda akar égetni a régieket meg megtartottam a tolóuszban tehát hogy volt valamikor energiatakarékosan teszteltem. de nem untam nem volt semmilyen átütő ami rávett volna hogy az elmúlt három négy évet amit eltöltöttem a buliztam belül.

az indokolta volna hogy a szokásaimat kezdtem el újra hátha visszaköveteli 

picit néztem és nem azt hogy Peti haza beszél derepetitor újabban sodorták így nem nagyon figyeltem vagy kiforgatni. Ha valaki esetleg ebbe beleszállna akkor mégis Bizonyos Bábel hogy mi a szintem ezt a kihívást szívesen elfogadja.

Na már vannak is ilyen videóid ahol erről beszélsz. én is régen most így ismerkedem az új Star is és egyébként szimpatikus azért amit 

szeretne. hát ilyen nekem ilyen az nem. Nem bírtam ki ezt nem kell. Nem bírtam hogy ne kezdjem el átköltöztetni őt jobbra úgyhogy van egy két videó fönt. De ha már a reklámozók rendre számíthat hogy még online oktatás is van róla az oldalunkon tatami Damien on demand a naponta hogy tényleg.

mindentől függetlenül egyébként Azonban a lét is azért jött az életemben mert mert jó kapcsolatban vagyok ott náluk a két két vezetővel így több privát vonalon és ők tudták hogy én mennyire fanatikus. Hogy amikor beindult a program akkor nem kellett jelentkeznem sejthető hogy itt ezt én is éreztem hogy ezt akkor.

picit túltoltam de megvolt a haszna tehát hogy tök jó a közösség. Valószínűleg azért tartottam egyébként ki a tudós mellett mert már lehet hogy technikailag van ami jobb de egy olyan közösség van a hátam mögött hogyha bárkinek bármi gondja van akkor mindig elérhetőek mindig válaszolnak mindig segítenek.

Jófej emberek vannak a háttérben tehát hogy nekem az volt az ami ami leverte az utolsó szíveket hogy ide fogjuk felépíteni a rendszert. 

na most lépjünk tovább. Ma túl sokat 

próbálsz még egyszer. 

Mi volt a másik témánk valamilyen 

másik pedig a hely így van. Igen tehát hogyha ha nem ilyen nagy nagy vonalakban akarunk beszélni arról hogy mi az amivel fönn lehet tartani a motivációt meg a meg a mindennapi favágásnak a célirányát azaz hogy ha van egy olyan listánk amiben csak olyan feladatok vannak amit nem muszáj hogy megvegyenek csinálva.

hanem egy olyan lista ami arról szól hogy nekem mi a fontos és mi az amit én adott esetben szeretnék megcsinálni. Ennél motiváló feladat mint hogy az értsenek meg valamit mert én akarom. annál motiváló szintem nincsen. Jó nyilván azt hogy ha a feleségem akarja még motiválom de az inkább fenyegető nem motivált a túlélési ösztön ez rendkívüli mértékben motiváló dolog.

De ha 

az motivál hogy boldog legyen a boldog kapcsolatot kapcsolatotonnantól kezdve az 

érdekeinket is szolgálja. A Rio című dokumentumfilmben mondta a tukán asszony boldog nincsen gondot. Vajon mi 

lehet 

használták a Heti Válasz a pillanatot felel. Hadd kezdjem már én ezt a valamikor talán egy picit.

Mert azt megmondom őszintén nekem kicsit olyan volt hogy na gyerekek Egyéb mappa volt tehát álltak a gondolatok amelyekkel igazabb voltam mintha fázol és hagyjuk és nem festékes. De mivel letettem olyan dolgokat is ami nem fér bele semmi másba. igen tehát ennek lett volna projektje meg lett volna esedékessége is.

Ne keverjük össze ha megemlékeztek voltatok tréningen vagy ha volt a tréningen akkor tudhatod hogy hogyhogy ez a valamikor talán lista ez nem a teendőságon van hanem nincs a leteendő államban ami azt jelenti hogy ez egy picit ilyen Hien kilóg egy kicsit a rendszerből mert ide a tisztázás során.

Tisztázatlanul betesszük a dolgokat. Igazából ezt ne feledjük a listára. Ez nem jelenti azt hogy ránézést nélkül mert akkor esnek abba a hibába amibe én estem hogy igazából létező és aktuális projektet pakoltam a valamikor talán ma például. Példápéldául egy. Mobiltelefon szerződés meghosszabbítása.

Kiderült hogy rosszabbul jártam mivel nem foglalkoztam vele ezért félreraktam hogy állhatott majd a komám majd majd úgy is hívnak. Hát most először nem hívtak csak mondom tehát hogy az ilyennel van gond de hogy így van e kettő ilyen hogy mit egy lefolyótisztítás vagy valami tényleg tudjátok ami ami ami hirtelen a HaHa prioritáslistát nézünk a fontosődésből a nem fontos nem sürgős.

gyakorlatilag 15 másodperc alatt tud felugrani fontos lövésre. Ha ha ha visszadugul úgyhogy. ilyen témák azok amiket igazából tehát hogy érdemes átgondolni ha valamikor tanára a valamikor talán lista nekem ott nyert értelmet. Amikor megláttam a duma rendszerében lehetett a tévében is így van csak az életét nem láttam még így hogy további.

kategóriák vannak a valamikor családon belül és erre szeretném ha most még elmodolták fő gondolataidat árulta a tér immár ki hogy ezek micsodák mert nem túlmagyarázva a dolgot mert igazából egy picit tehát hogy összekavaró lehet. Egyébként annak aki most így távolról nézi figyeli ezt a dolgot. de hogy így meg egy picit ne túl rögzítésnek tűnhet de valójában nekem ez egy nagyon nagy segítség volt hogy helló az hogy valamikor talán az nem lehet nem a Szenti fogok.

S egy fekete kukászsákot is belehajigálok mindent függetlenül attól hogy pénzbe pénzt ér vagy kidobni kéne vagy nem biztos vagy lehet. Hanem hanem ez ugyanolyan fontos lista mint bármelyik másik. Annyi különbséggel hogy nekem ezzel jelenleg nincs teendőm. 

sőt olyannyira hogy a nyelvész az egész rendszernek hogy aki aki ügyekért időzik az tudja hogy van egy olyan folyamatunk vagy heti áttekintés minden héten egyszer átnézünk mindent erről majd szerintem lesz egy külön epizódunk.

Ma már mindannyian észben tartjuk itt házon belül célunk hogy Marcinak van egy komoly fájdalompontja és hogy ha van rá lehetőség akkor. örömmel sózzuk majd be a szereti áttekintését de igaz amia lényeget. Népszerű az edzővel a lényeg az hogy a heti áttekintésnél átnézem mindent ami fontos neked az életben munkában otthon így feladatprojekt ilyen CET akármi és ezen külön dedikált helye van annak hogy minden héten legalább egyszer elnézünk télre valamikor talán Istenat ha ez nem a.

ruhásszekrénynek a hátsó része a felső polcon ahova ahova bármi kerülhet és ott ahol valószínűleg van egy fekete lyuk és mindannyiunk lakásában maradt. Eltűnnek dolgok hanem a valamikor talán a lista egy olyan lista amibe bekerülhet bármi amit most nem tudok vagy most nem akarok csinálni de fenntartom a lehetőséget hogy tök jó lenne ha meglenne nekem is több felé van bontva.

Igazándiból itt a bontás az egy olyan dolog hogy csinálhatjuk Davidellenesen. és akkor legyen egy listám amibe be hányok mindent. és akkor ott ülnek ezek nekem amikor az elért egy ilyen negyven ötven darabos hosszt az a lista akkor elkezdett kikristályosodni hogy érdemes lenne bontani. Csak az átláthatóság miatt és akkor elkezdtem kettébontani.

Első körben úgy hogy magán meg munka. tehát hogyha azt mondom hogy csalárd de jól csinálja. Aha és akkor vannak karrier típusú jól jön van amikor nem célja meg tök jó lenne ezt meg azt fogalmazta meg csinálni és hogy így szeretném is és Nyomoztam is magam hogy találjunk rá időt de nincs bennem a freskó vagy ha adott héten nem Kezdem el a jövő héten újra megnézem hogy van erre lehetőségem és ugyanez van.

családi oldalon és a családi oldalon. Csakhogy néhány apróság elvitte a főazt hogy szeretem mert gyerekkoromban az volt a kedvenc kis meccs bokszom fent van a listán hogy. tök jó lenne hogy ha egyszer lenne egy musztáng. Nem azért mert mert szükségem van rá meg azért mert kompenzálni akarok hanem egyszerűen 8 éves korom óta az a kedvenc kocsim és tök jó lenne ha tehát van egy éjjel emiatt teljesen kötetlen is ha nem fogom kipipálni söröző le van de vannak benne olyan akartam a másik két kedvencem hogy lássátok hogy ez messzire tud mutatni.

amikor 5 6 éves volt a nagyobbik lányom akkor néztük éppen a kedvenc rajzfilmet és ez még az az időszak volt amikor én voltam a menő hogy az összes én kicsi póninak tudtam a nevét és hogy mekkora jóval én voltam a csúcsszuper. Csak a napokban tudnak az alapítója 

vagy 

ha igen a fő póni. Hová helyezem most a földjét.

hol is tartotta. Ja igen tehát hogy és akkor ott volt az egyik részben a szerző és szólítjuk. Az északi fényt nézték és a könyv mondta lányom hogy de menő is volna de hogy az ilyen van tehát hogy ez az igaziból is létezik és én fölírtam hogy egyszer el kell menni megnézni családilag. viszont azóta hatvan éve még nem volt azóta alkalom.

Nem szerettem most idősebb fejjel egyébként még rendes jobban is fogja értékelni és van egy ugyanilyen kivetülése akivel közös gondolatunk hogy milyen jó lenne egyszer majd Japánba úgy menni hogy nem a tokiói földinél hadsereget megnézni hanem inkább legyen körutazós verziót ahol a nem nagyvárosi részeket lehet így körbetúrázgatni és akkor én castingokat megnézni meg hasonló dolgokat.

Nos ez szerintem tök jó hogy ott van sok minden héten megnézem és minden héten gondolkodok rajta egy nagyon nagyon picit hogy van e rá esély hogy ezt most elkezdjük összehozni hogy van na most Au reálisan tér hogy ez megvalósulhasson. Tehát minden héten ezeket átnézem és ez tök motiváló. ami egyébként a 

tréningeken így nem túl etikus kijavítani azokat az embereket akik éppen próbálják a mi szakszavainkat &gt&gt.

szakszavakat használni most már nem is teszem. Régen azért volt egy pici pontosság mániám hogy aki most itt rendszerezünk mondja nem rendszerezünk hanem rögzítünk vagy egyszerűde legalább tudom hogy ideig figyel. tényleg azt érti alatta tehát hogy jó gondolta csak ki csak én vagyok ilyen ezért ilyen nem tud ilyet mondani &gt&gtnáci tehát vagy annyira ezt elvárom azokat a szavakat nyilván most erről leszoktam és egyébként nagyon cuki ahogy küzdöttek és szerintem tök fontos dolog egy tréningen de amikor egyszer volt hogy a jó akkor.

van ez a lista ugye ahol nincs munka nincs vele teendő most pihentetni kéne az esetleg talán kimondtam hogy én alapvetően nem szoktam bele javítani de az esetleg talán pont azt jelenti hogy igazából nem akarom ezeket csinálni tehát az alkukkal csak amit nem mersz kidobni azok azok az evőeszközök amit csak lenne egy nyaralót biztos hogy levinéd.

és ott se azt. és hogy mire használna de addig nincs szívet kidobni tehát azért nagyon fontos hogy itt és ez érdekes. 2. Miért pont ezt nem osztjuk föl. Valamikor és talán mert a valamikor no meg tudom magyarázni a passzív és értelmetlen 

GTV Isten. így találta ki hogy ennek ez a neve. kik vagyunk mi halandók hogy szembemenjünk Daviddel a 

havannai igényeken de angolul az idei vb t ami lehetséges hogy tényleg egy egyszerre egyetlen ilyen zsákba lehet rúghangulathullataz egészet.

De ha már mindenképpen osztani akarod egyébként a petszerű felelősségi kör szerinti szétbontás egyébként egy rendkívül jó elindulás. megdicsérte meg de hát ez a szakmád. De de egyébként ami lehet az is hogy hogy valaki amit ma tesz nem többször is említettük hogy van aki azt hogy valamikor és ha nagyon megy talán lista mert a valamikor már hozott egy döntést hogy azzal ő tényleg akar foglalkozni tehát ez nem egy ilyen bakancslistás vágyálma hogy egyszer esetleg hanem hogy avval erősebb elhatározásra van.

hogy ez biztos így kezdeni fogva valamit egyszerűen csak az a gond hogy most még nem. Tehát azt hogy most itt vett házat akarok venni vagy előbb utóbb egy autót vagy lecserélni az autót pedig az hogy ha most vettél kocsit akkor az nyilván nem egy egyéves projekt legalábbis nagyon reméljük úgy hogy gyakorlatilag itt itt az új telefon és it.

és itt tényleg az van hogy hogy hogy az ember megpróbálja egy picit úgymond értelmezhetővé tenni ezeket a listákat és ez tényleg fontos hogy van különbség aközött hogy valamit igazából terveze megtenni csak most nem foglalkozom vele vagy igazából még azt sem tudod hogy ezzel van e benne valami tervet vagy nincsen.

Erre is van lehetőség ebbe a listába egyszercsak pakold oda az tényleg lehet egy egyéb lista de azt. akár ha kell szétválaszthatod hogy hogy ez tényleg csak arról van szó. Valamikor talán List azt lehet mondani hogy hát az ilyen fölösleges rögzítésnek egyrészt. csak próbáld ki és meglátod hogy mennyire mennyire hasznos a másik pedig az az hogy hogyha GTI egyik alaptétele tézise az hogy hogy információt nem szeretnénk tárolni a fejünkben a fejünk az kezelje az új inputokat.

összefüggésébe fogja meg a dolgokat és ezeket igazából vesd ki egy papírra. Múltkor gondolkodtam egy példán és rájöttem hogy nagyon jóra hogy amikor kimentek az őszi erdőben a gyerekek sétálni és arra is ráhagyja a végén hogy egy apa ezek itt most hazaviszem. és akkor odaad neked tiltara gesztenyét tölti.

Hogyhogy ez nyilván gyerekként az az volt hogy gyerekek hát kincset találtam. Na ugye megkísérelt hámozni abból a tüskés burokból odaadni ha odaadja neked miközben a szülő pontosan tudja hogy ez hazáig nem ér el. tehát hogy ez valahol valahol szépen lassan elfogyott mint a hiszti nem Jancsi és Juliska a morzsákat úgyhogy egy vagy egy ponton megbeszéltek.

Nézd ide a lerakjuk egy emlékműként jó s akkor az itt marad tehát hogy vannak ilyen dolgok amiket így igazából belepakolt le buta ki húzol belőle már rájössz arra hogy figyeljék ezt nekik mire gondoltam amikor ezt felnéztem a listára. Hogy ezzel ne pakoljuk tele az aktívan végzendő feladat listánkat és azért nézzétek át az IATA levelező inboxotokat.

biztos hogy találtak benne van ímélt ami ami pontosan tudjátok hogyetmírban ez még itt benne. és közben egy nagyon fontos levéltől nem az hogy elveszi a helyet. Csakhogy így hogy jön a sokkal nagyobbnak tűnik és így arra sokkal nehezebben választasz. Tehát ezért javasoljuk megint tanácsok mindenkinek eztal valamikor talán listát.

Ha most kezded azt az egész kétheti hozzáállást. Ez is egy jófajta de kiindulási csak hozzál itt egy olyan. vagy címkét hogy valamikor talán csak pakolt bele ezeket a dolgokat amiben szeretnél egyszer csak foglalkozni de most nem. De mindannyian érezzük azt az érzést és én is voltam mai napig is amikor azt érzem hogy egy teljesen jelentéktelen dolog már tényleg azt atől valamilyen meglévő mosógép jó működő mosógép lecserélése egyszer majd már éppen van valami lehetőségem rá vagy pedig tényleg egy olyan határidős feladat mint az adóbevallás leadása vagy egy olyan adatot kéne megírni és egyszerűen ez a két dolog hiszitek vagy sem.

nem kell hinni tapasztalat össze tud akadni és hiába azt érzed hogy az egyik bármikor ráérne sőt lehet hogy nem is kéne megtenni. A másik meg figyelj ezzel most ma foglalkoznom kell és ezért egyszerűen gyomlálunk igaz. de nem teszünk mindent a kukába hanem valamit félreteszünk pihentetése és csak egy ilyen megnyugtató dolog ára hogy igen.

Attól még kereshető ez a listám és nem pedig a kukába dobtam. 

Hát igen de és amit mondtam bosszantom az egyik nagyon fontos része az hogy ezeket ugyanis fejben akarod tartani. Ha nem akarod akkor is. és ez tök gáz hogy akkor fogom tudni ezt teljesen és rendesen elfelejteni. úgy tisztességesen Elfelejteni ahogy kell.

Ha tudom hogy valahol ez le van írva. van egyébként mindig küzdeni fog az agyam hogy nehogy ne eme ne merüljön feledésbe és ide kötve egyébként a mai témát egy gondolat hogy miért gondolom azt hogy valamikor talán lista az fontosabb. Az általános fáradtság vagy kimerülés idején amikor. nincs ahhoz se kedved se energiát hogy megcsinálom azt amit mindennap kell akkor szerintem egy ilyen extrém jó dolog tud abból kifújni hogy ha jó akkor a nyakamba veszek inkább egy plusz egy valamit.

ami viszont így így telítve van energiával tehát amit a legfejlettebb időszakban is örömmel végez az ember mert tudom hogy egy olyan dolog sül ki belőle aminek vagy én vagy a családom vagy a barátaim vagy a kollégáim irgalmatlanul fognak örülni. az még akkor is tud adni egy kis motivációt és ez az a fajta munka amire amire.

amire azt gondolom hogy még egy ilyen ilyen lelkiállapotban is fel tud tölteni energiával. hogy ezért jó valami pluszfeladatot a szekrények ahol igen tehát ha csak ennyit nézek akkor tök kontraproduktívnak tűnik az ilyenkor nagyon fáradt vagyok és kit akkor kavicscsak még egy még egy plusz projektet magam rángatok mert akkor biztos jó lesz.

De hogy pont nem. Tehát ha ezek azok amik ilyen ilyen ilyen 1000 százalékig vannak feltöltve energiával ez az a lista rólam szól. nevét nem fejezte be sem tudta továbbfűzni mi 

már nem annyira kerek volt hogy gyakorlatilag már csak egy új kör. Tudtudni kell kezelni rajzolni hozzá ami lehet inkább kicsit nem.

a girbegurba lenne hiszen ez egy nagyon szép kerek befejezése volt annak a történetnek. Nyilván gondolkodjatok ti is tovább rajta. Nagyon szeretnénk és csakugyan most elkezdtük ezt a GTD otthoni rendszerezést ebből szeretnénk több epizódot is csinálni és ott elkezdtük azt hogy ott a maga a poszt alatt.

hozomány egy kis közösséget aki ezeket elbeszéli szerintem ez tök jó lenne de ezeket megosztani az én kis praktikákat is ha valamelyikőtök talál egy tök jó ilyen productivity dolgot otthonra applikációt vagy egy vagy egy jó szokást akkor a szovjet a párbeszéd nem a Tökölön. Egyrészt lehet nosztalgiázni is mert van egy két olyan dolog amire azt mondta hogy képzeljétek mit találtam ki amit.

de mi minden tavasszal kitakarítunk ahogy azt a macilétet tanultam a tököt de vannak olyan időtálló jó szokások amik hogy az ember nekem van egy ilyen kísérlete. Na most jön a szép idő. Most lehet van mit kinézni akkor kicsit dolgozunk azon hogy akkor a kilátások. 

hogy ez igazából működik hogy most most reggel felvételt.

Volt egy beszélgetés amit valamikor és mondta hogy tök fáradt mert dolgozott már ittam néhány órát Na és hogy akkor kimegyek Ebbe kicsit rendbe rakja és majd szépen kiszellőzteti a fejét feltölti fizikailag mentálisan is de vissza tud dolgozni azért mert dolgozott irgalmatlan sokat a kertben vagy azt kell az jót tesz.

abszolút 

jó úgyhogy várjuk ezeket a mindenféle ilyen kicsit ilyen gondolatébresztőtöket de nem csak nem csak azért várjuk hogy kérdéseket tegyetek föl és azt ami megválaszoljuk hanem dobra többet és hogy tudtak segíteni ezeken másnak is hát ha egy kicsit így jobban magáénak érzi a saját otthonát. ha egy két ilyen homlokra csapos ezt még nem eddig így csináltam mondatokat vagy ilyen ötleteket adtak neki.

én rendszeresen a tréning alatt is folyamatosan ezeket az applikációkat próbálom pumpálni hogy ezeket aztán beteq erre és ha máshogy nem nem én go go képet. Hasztalan Perez jobb. tökéletes használt ha működik használt tehát hogy is jön egy egy ilyen egy ilyen nagyon konstruktív nem vita de egy ilyen ötletbörze ami egyébként összekapcsolva elszáll a miértett meg a célt meghatározzuk mi a Pod kezdte Poda a brainstormingpedig leálltak már alatta a chat ablakban.

Aki figyelt az tudja miről van szó 

persze. jaja köszönjük szépen a figyelmeteket. Mai nap ez a kertből szerettünk volna beszélgetni. Reméljük hogy sikerül feltölteni titeket egy kis energiával a hétköznapokra hétvégékre munkás hét szórakozással telt napokra. Ha van bármi kérdésetek akkor küldjetek nekünk címet az infó@hamar.hu ra vagy az epizódot helyezett linken küldjetek nekünk hangüzenetet és akkor tudjuk gazdagítani a témákat az egyes epizódokban.

köszönjük 

hogy velem voltatok és már csak egy üzenetem van ha rosszul lettél. 

Sziasztok. Sziasztok. 

Köszönjük hogy velünk voltál. Bízunk benne hogy segítettünk neked ma is hatékonyabbá válni. Várunk a következő epizódban is.